Bröllopssäsongen börjar!

Bland det roligaste jag vet är att hänga på när en annan kollega jobbar. Dels lär man sig alltid något nytt och får inspirataion och dels är det socialt eftersom vi fotografer ofta jobbar ensamna.

Denna gång fick jag möjlighet att följa med Linda Berggren, en jätteduktig fotograf, på ett av hennes bröllopsjobb. Brudparet skulle gifta sig borgligt och bröllopsporträtten skulle tas vid stadshuset. Stadshuset är en perfekt plats att ta bilder på när vädret sviker och för att ljuset är intressant. Väggarna har en varm gulton till varm orange, som plockas upp på bilderna. Det blir ofta väldigt snyggt!

Den här dagen växlade vädret enormt mycket. Ena sekunden var det skinade sol och nästan lite sommarkänsla andra sekunden var det grått nästan svart på himlen och det blåste en iskall nordlig vind. Linda hade klätt på sig rejält och det hade jag också men
vi sa båda två att nu kan det bli rejält kallt!

Bröllopsinspiration

Brudparet var jättefina men bruden såg kall ut redan innan vi började. Linda jobbade på snabbt och frågade hela tiden om dom behövde värma sig. Till slut såg jag att brudens läppar inte var rosa längre utan blålila och vid det laget frös jag som en liten gris fast jag hade jacka och halsduk.

Linda kom på att vi kunde gå in och plåta en stund men vi hann bara ta några bilder innan dom stängde och vi var tvungna att gå ut i kylan igen. Jag ger all respekt till bruden som stod ut och såg avslappnad och glad ut på alla bilder. Hon sa att, “ska man bli fin måste man lida pin!” På vägen hem på tunnelbanan upptäckte jag att jag förlorat känseln i mitt avtryckarfinger. Respekt!

Dela på Facebook Dela på Twitter Pin on Pinterest Eposta mig