Catrin’s textil

Hej hässelby är ett nätverk för egenföretagare som verkar i Hässelby. En av medlemmarna i nätverket heter Catrin Bäckman. Jag har fått möjligheten att komma och plåta i Catrins butik och även komma in i hennes allra heligaste arbetsrum. Det var otroligt intressant att se hur Catrin jobbar och få se alla hennes fina produkter som hon tillverkar.

Catrin är ursprungligen från Boliden och gick på musikhögskolan i Örebro. Efter musikhöskolan  jobbade hon som sångpedagog i Kiruna. Hon flyttade till Stockholm efter att hennes man fått arbete i Stockholm. I Stockholm så jobbade Catrin några år som musiklärare i Täby musikklasser samt i Järfälla musikklasser innan hon fick jobb på Grimsta skolan i Vällingby. På Grimsta skolan fick hon en tjänst som muiklärare på heltid men senare fick hon ett erbjudande om att arbeta som hem-och konsumentlärare på samma skola. Det här såg Catrin som en riktig utmaning och tackade ja till jobbet.

2008 bestämde sig Catirn för att starta en egen firma och att gå ner i tjänst som lärare till deltid. Hon startade då “Catrin’s textil” som till en början inriktade sig på sömnad och textil men som idag även inriktar sig på tovning och textiltryck. Catrin har en butik i huset i Hässelby och säljer även sina produkter i butiken i museet på Nordanå, Nordanåmuseets butik i Skellefteå.

Hon gör också specialbeställda produkter till kunder som kommer med egna önskemål om färg och form på produkten. För mer information om: catrinstextil@gmail.com, facebook: catrins textil

Här kommer några bilder från Catrin’s textil.

Dela på Facebook Dela på Twitter Pin on Pinterest Eposta mig