Det är alltid intressant att fotografera bröllop!

Det händer alltid saker under en bröllopsfotografering! Vigseln skulle äga rum utomhus vid Villa Källhagen på Djurgården i Stockholm. Jag kom dit i god tid innan vi skulle börja fotografera bröllopsporträtten och solen strålade från en klarblå himmel. Jag gick in och hälsade på bröllopsparet som inte var helt färdigfixade men vid mycket gott humör.

Omgivningen är helt fantastisk runt Villa Källhagen med vattnet precis intill villan och med utsikt över Nordiska Museumet på andra sidan. Caroline och Claus var nervösa inför fotograferingen men det tog inte så lång stund innan dom kändes avslappnade och kunde bjuda på sig själva.

Porträttfotograferingen gick jättebra och det var fint sommarväder när vi slutade. Brudparet gick in i villan så att gästerna inte skulle se dom och jag stod kvar i trädgården och pratade med vigselförättaren när vi plötsligt ser ett stort svart moln som kommer glidande sakta men säkert mot villan.

Ibland är det bra med partytält!

Det var klart väder över hela Stockholm med ett stort kolsvart moln som var på väg rakt mot oss. Jag kommer ihåg att jag skämtade, “att skulle det inte vara typiskt om det började ösregna precis när vigseln ska börja!” Vad händer? Jo, precis när Carolines pappa öppnar dörren för att föra sin dotter upp till altaret börjar det fullständigt ösaregna. Det är alltid lika intressant att fotografera bröllop! Gästerna packar in sig under ett partytält tillsammans med musikerna som ska spela.

Bröllopsfotografering - collage

Jag drar tag i mitt parraply som jag utan ett ord ger till en dam som står nära mig. Hon fattar galoppen och springer runt med mig så att kameran inte ska bli blöt. När vigelsn är över så slutar det att regna ironikst nog och jag vänder mig mot damen och tackar henne så hemskt mycket för hjälpen. Hon tittar på mig och säger på en mycket knagglig engelska att hon inte förstår svenska utan att hon bara talar ryska. Det är tur att det finns smarta människor som fattar direkt utan ord!

Dela på Facebook Dela på Twitter Pin on Pinterest Eposta mig