Fotografiska Museet

I veckan var min praoelev Gabriella och jag och gjorde ett besök på Fotografiska. Det var första gången som Gabriella var där så det var extra kul att få ta med henne.

För er som inte varit där ännu så ligger museumet vid Stadsgårdsleden 22 i Stockholm med världens finaste utsikt över Skeppsholmen, Gamla stan och Djurgården. Dom beskriver sig själva som en av världens största samlingsplatser för fotografi. Jag kan verkligen rekommendera alla att gå dit. Jag känner mig lyckligt lottad att jag är en fotograf i Stockholm som kan hämta så mycket inspiration från ett museum som fotografiska. Det är en perfekt mötesplats och ett forum för olika typer av fotografi.

Helena Blomqvist

Den utställningen som Gabriella och jag tyckte bäst om var Helena Blomqvists. Hennes bilder är
drömlika bildvärldar som är suggestiva och intressanta. Jag tycker att hon har ett helt unikt bildspråk och älskar känslan i bilderna. Dom är både obehagliga och vackra på samma gång

Helena bygger egna världar i sin ateljé och plåtar olika modeler som hon sedan klipper ihop till en unik bild. Den här utställningen heter “Stories from Another World” och den är ett “måste ses”! Utsällningen håller på till den 3 juni, 2012. Missa inte den!

Dela på Facebook Dela på Twitter Pin on Pinterest Eposta mig