Gravid

Gravidfotografering

När jag var gravid första gången kände jag mig inte speciellt vacker och jag förstår att man kan känna sig stor och klumpig. Att vara gravid är en mycket speciell tid i ens liv och vissa känner sig supersnygga och andra inte. Oavsett hur du känner dig så lovar jag att du inte kommer att ångra att du tog gravidbilder. Jag får ofta väldigt positiva kommentarer under fotogrferingen av blivande mammor som tycker att bilderna blir jättefina. Jag ser det som ett privilegium att få fotografera gravidmagar och det tror jag märks på bilderna.

När är den bästa tiden?

Detta är givetvis mycket individuellet men jag brukar ge råd att vänta till i slutet av sjunde eller åttande månaden. Magen brukar vara ganska stor vid den här tiden men har inte börjat sjunka. Ibland har man otur och samlar på sig vätska mot slutet av sin graviditet.

Vad ska man ha på sig?

Vad du ska ha på dig under fotograferingen är helt upp till dig. Det är vackert att visa hud på gravidbilder men det är givetvis upp till dig hur du vill göra. Om du ska fotogrferas utan kläder så tänk på att inte ha för åtsittande kläder innan du ska fotograferas. Märken efter kläder och speciellt byxor kan sitta kvar i timmar. Ett tips kan vara att bära svarta underkläder mot svart bakgrund och vita underkläder mot vit bakgrund.
Om du väljer att ha på dig kläder så tänk på att kläderna följer kroppens konturer och inte döljer gravidmagen.