Vad är en bal på slottet?

Nåja, vad är väl en bal på slottet..? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbar!

I år kan jag faktiskt garantera att dom avgångseleverna som kom till balen på Hedenlunda Slott hade en alldeles underbar bal på slottet. Vädret var perfekt och stämningen hög redan innan kortegen med alla gäster dök upp. Föräldrar och släktingar hade samlats i stora klungor framför slottet och väntade att ungdomarna skulle anlända i sina fina bilar.

Att fotografera en bal är otroligt roligt och utmanande. Det är roligt för att alla är på gott humör och tar denna avslutningsbal på största allvar. Det märks på bilarna som kommer körande i kortegen och inte minst på alla vackra kläder, smycken och skor som ungdomarna har på sig. En tjej sa till när mig när jag tog hennes balporträtt, att hon sparat ihop till sin klänning under ett år. Det är utmanande därför ingenting får gå fel eftersom balen bara är en gång.

Att fotografera vid ett sådant här tillfälle krävs att du är väl förberedd och att det inte begås några misstag. Jag och några kollegor dök upp två timmar innan eleverna anläde och började sätta upp utrusting och förberda oss. Alla elever, runt 350 elever, ska hinna att fotograferas parvis innan middagen börjar, så allt måste gå klockrent och det finns inget utrymme för förseningar.

Det är inte svårt att hitta vackra platser att fotografera mot vid Hedenlunda slott och vi valde ut dom bästa. När eleverna anlände var utrustingen riggad och det var bara att köra.

Vi plåtade på så det rök och allt gick som smort. Bilderna blev jättefina och jag kände mig nöjd när jag hoppade in i bilen och körde tillbaka till Stockholm.

Fotograf Theres Beswick Balbild

Bil och balbild

Bal och bilbild 2

Dela på Facebook Dela på Twitter Pin on Pinterest Eposta mig